Коптильні

Коптильня гарячого копчення

Коптильня - це металевий ящик як правило прямокутної форми, усередині якого розташовується тріска, що є джерелом диму, піддон для стікання жиру і два яруси для продуктів. Під днищем знаходиться джерело спека у вигляді багаття або іншого джерела вогню. З підвищенням температури починає тліти тирса виділяючи при цьому дим. Він проникає всередину м'яса. При цьому продукти так само піддаються термічній обробці.
Коптильні виготовляються з нержавіючої сталі і звичайного металу. Відрізняються вони зовнішнім виглядом, стійкістю до появи корозії. Найбільш популярними з-за своєї універсальності зараз моделі з гідрозатворів перешкоджає поширенню диму. Це дає можливість використовувати їх не тільки на вулиці, але і всередині квартири.

Домашня коптильня

Останнім часом великої популярності починає набувати не тільки приготування традиційних шашликів на природі, а й самостійне копчення м'ясних страв. Домашня коптильня гарячого копчення стає незамінним атрибутом серед рибалок на нічних або багатоденних рибалках, для любителів пополювати на дичину, так і тих, хто проводить свої вихідні на дачі. У багатьох, при слушній нагоді вибратися на природу, її можна зустріти в багажнику автомобіля.
Хто хоч раз пробував соковите м'ясо, просочене ароматами диму з золотистим глянцем, ті розуміють, чим воно відрізняється від смаженого або магазинного. Але навіть перебуваючи вдома можна маючи недорогу коптильню отримати копчення на звичайній газовій плиті! Для цього потрібно одягнути на виступаючий штуцер шланг, потім випустити його у вікно або вентиляційний отвір.

Коптильня з гідрозатвором

Коптильня з гідрозатвором дозволяє приготувати сало, рибу, курячі стегенця з крилами на коптильні за 20 - 30 хвилин, ціла птах - до години, м'ясо рогатої худоби - до півтори години в залежності від розміру шматка і жирності. Відлік часу починається після появи диму з отвору в кришці. Відкривати кришку небажано. Не рекомендується перетримувати довше, ніж передбачалося. Це призводить до появи неприємної гіркоти. Слід також стежити за вогнем під коптильнею, він не повинен бути більшим. Оптимальна температура 80-100 градусів. Тріска всередині коптильні повинна ледь жевріти на протяг тривалого часу. Вона є тільки джерелом диму. Після кожного разу потрібно ретельно вимивати піддон від скупчилися жирів. Ці правила дозволять значно знизити рівень канцерогенів.

Як користуватися коптильнею

Ми перерахуємо помилки, яких варто уникати:
1. Кількість солі для засолювання взяти рівним 2% від маси м'яса або риби. Її недолік призведе до закисання або навіть псування. Така кількість дасть середньосолоний смак, відповідний багатьом людям. Коли дозволяє час витримати в ній 12-24 години.
2. Рибу потрошать від всіх нутрощів, у великий чистять луску. Перед закладанням можна натерти рослинним маслом.
3. Перед копченням продукт потрібно добре просушити від внутрішньої вологи. Вода не дає проникнути диму в середину, зробивши його сирим через швидко утворилася зовнішньої скоринки.
4. Недостатньо соковитим м'ясом може вийде якщо воно спочатку було жирним або занадто пересушене. Найкраще вибирати ділянки середньої жирності. В'ялити ж слід від 6 до 12 годин.
5. Надлишок тріски призводить до підвищеної концентрації диму, що в свою чергу призводить до появи гіркоти. Цілком достатньо 1,5-2 жмені. Слід уникати великих шматків м'яса. Через годину тирсу прогорять, перетворившись в вугілля, який буде осідати сажею на поверхні.
6. Після закінчення приготування м'яса треба провітритися, настоятися. Займає це від 6 годин, а ще краще до 12 годин. Це прибере надмірний різкий запах. З'явиться приємний аромат, зміниться колір, рівномірно розподілиться сік.
7. Щоб конденсат з прямою кришки не капав, досить зробити невеликий нахил всієї коптильні або підкласти з одного краю під кришку невеликий предмет.

Доставка

В інтернет-магазині Inlet ви можете купити коптильню гарячого копчення за вигідною ціною хорошої якості. Доставка здійснюється в Харків, Одеса, Київ, Кривий Ріг, Дніпро і інші міста України транспортними перевізниками.

Коптильня Smokki House: 450х250х250, кришка будиночок, сталь 1.5 мм
699 грн
На складі Модель: 1001051
Особливість Кришка має вбудований кронштейн з гачками для підвішування Невелика вага і достатня жаропрочность стали для готування на багатті Відмінний варіант для готування в приміщення і на вулиці Опис Коптильні гарячого копчення зі звичайної сталі користуються великою популярністю, незважаючи..
Коптильня Smokki House: 520х320х350, кришка будиночок, сталь 1.5 мм
970 грн
На складі Модель: 1001054
Особливість Кришка має вбудований кронштейн з гачками для підвішування Невелика вага і великий обсяг коптильної камери Відмінний варіант для готування в приміщення і на вулиці Опис Коптильні гарячого копчення зі звичайної сталі користуються великою популярністю, незважаючи на їх основний недолі..
Коптильня Smoke-House: 520х300х310, кришка домик, сталь 1.5 мм
1 184 грн
На складі Модель: 1001059
Особливість Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок Великий комплект подарунків для початку копчення Мінімізація зварних швів за рахунок згинів Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру О..
Коптильня Smoke-House: 400х300х310, кришка домик, термофарба, сталь 1.5 мм
1 240 грн
На складі Модель: 1001061
Особливість Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок Великий комплект подарунків для початку копчення Мінімізація зварних швів за рахунок згинів Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру Опис Копт..
Коптильня Smoke-House: 520х300х310, кришка домик, термофарба, сталь 1.5 мм
1 303 грн
На складі Модель: 1001062
Особливість Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок Великий комплект подарунків для початку копчення Мінімізація зварних швів за рахунок згинів Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру О..
Коптильня Bondareff: 520х350х300, з термометром, домик, нерж 1.5 мм
2 740 грн
На складі Модель: 1001032
Особливість Електронний термометр з можливістю вимірів до 100 градусів Кришка має вбудований кронштейн з гачками для підвішування Жароміцна і корозійно-стійка нержавіюча сталь AISI 430 Лазерне різання металу забезпечує рівну геометрію конструкції Опис Компанія Акваградус спеціалізується на вир..
Коптильня Smokki House: 500х300х350, кришка домик, нерж 2 мм
2 360 грн
На складі Модель: 1001036
Опис Харківська компанія Smokki House досить популярний виробник коптилень з чорного металу і нержавіючої сталі. Вона вигідно відрізняється низькими цінами на продукцію, що випускається, при високій якості її виробів. Коптильня з нержавійки все частіше знаходить свого покупця серед міських жителів..
Коптильня Smokki House: 450х250х300, кришка домик, нерж 1.5 мм
1 660 грн
На складі Модель: 1001033
Опис Харківська компанія Smokki House досить популярний виробник коптилень з чорного металу і нержавіючої сталі. Вона вигідно відрізняється низькими цінами на продукцію, що випускається, при високій якості її виробів. Коптильня з нержавійки все частіше знаходить свого покупця серед міських жителів..
Коптильня Коптілов: 500х300х350, кришка домик, нерж 1.5 мм
2 250 грн
На складі Модель: 1001040
Особливість Кришка з гачками призначена для провесного копчення Велика ширина дозволить закладати велику рибу Поміщається на плиту з двома конфорками Невелика вага коптильні в зборі Опис Виробнича компанія Коптілов розташована в місті Харкові і займається виготовленням товарів з нержавіючої ..
Коптильня Коптілов: 410х320х350, кришка домик, нерж 1.5 мм
1 900 грн
На складі Модель: 1001041
Особливість Розмір коптильні оптимальний для птиці, м'яса і сала При невеликій ширині її висота, як у крупніших моделей Для нагріву камери буде потрібно невелике джерело тепла Зручна для зберігання та транспортування на природу Опис Виробнича компанія Коптілов розташована в місті Харкові і з..
Коптильня Smoke-House: 400x300x310, кришка домик, нерж 1.5 мм
2 045 грн
На складі Модель: 1001024
Особливість Внутрішній борт гідрозатвора вище зовнішнього Мінімальна кількість зварювання за рахунок згинів Посилені ручки для зручного захоплення Всі кромки заплющені для максимальної безпеки Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру Опис Smoke H..
Коптильня Smoke-House: 520x300x310, кришка домик, нерж 1.5 мм
2 233 грн
На складі Модель: 1001023
Особливість Внутрішній борт гідрозатвора вище зовнішнього Мінімальна кількість зварювання за рахунок згинів Посилені ручки для зручного захоплення Всі кромки заплющені для максимальної безпеки Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру Опис Smoke H..
Коптильня Bondareff: 420х300х240, з термометром, домик, нерж 1.5 мм
2 240 грн
На складі Модель: 1001031
Особливість Електронний термометр з можливістю вимірів до 100 градусів Кришка має вбудований кронштейн з гачками для підвішування Жароміцна і корозійно-стійка нержавіюча сталь AISI 430 Лазерне різання металу забезпечує рівну геометрію конструкції Опис Компанія Акваградус спеціалізується на вир..
Коптильня Smoke-House: 300x300x250, кришка домик, нерж 1.5 мм
1 693 грн
На складі Модель: 1001025
Особливість Внутрішній борт гідрозатвора вище зовнішнього Мінімальна кількість зварювання за рахунок згинів Посилені ручки для зручного захоплення Всі кромки заплющені для максимальної безпеки Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру Опис Smoke H..
Коптильня Smoke-House: 300х300х250, домик, термометр, термофарба, сталь 1.5 мм
1 300 грн
На складі Модель: 1001066
Особливість Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок Великий комплект подарунків для початку копчення Мінімізація зварних швів за рахунок згинів Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру О..
Коптильня Smoke-House: 300х300х250, з термометром, домик, сталь 1.5 мм
1 197 грн
На складі Модель: 1001063
Особливість Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок Великий комплект подарунків для початку копчення Мінімізація зварних швів за рахунок згинів Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру О..
Коптильня Smoke-House: 300х300х250, кришка домик, сталь 1.5 мм
998 грн
На складі Модель: 1001057
Особливість Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок Великий комплект подарунків для початку копчення Мінімізація зварних швів за рахунок згинів Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру О..
Коптильня Smoke-House: 300х300х250, кришка домик, термофарба, сталь 1.5 мм
1 100 грн
На складі Модель: 1001060
Особливість Гачки для підвішування 6 шт Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок Великий комплект подарунків для початку копчення Мінімізація зварних швів за рахунок згинів Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру Опис Коптильні зі звича..
Коптильня Smoke-House: 400х300х310, домик, термометр, термофарба, сталь 1.5 мм
1 439 грн
На складі Модель: 1001067
Особливість Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок Великий комплект подарунків для початку копчення Мінімізація зварних швів за рахунок згинів Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру О..
Коптильня Smoke-House: 400х300х310, з термометром, домик, нерж 1.5 мм
2 244 грн
На складі Модель: 1001027
Особливість Внутрішній борт гідрозатвора вище зовнішнього Мінімальна кількість зварювання за рахунок згинів Посилені ручки для зручного захоплення Всі кромки заплющені для максимальної безпеки Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру Опис Smoke H..
Коптильня Smoke-House: 400х300х310, з термометром, домик, сталь 1.5 мм
1 320 грн
На складі Модель: 1001064
Особливість Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок Великий комплект подарунків для початку копчення Мінімізація зварних швів за рахунок згинів Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру О..
Коптильня Smoke-House: 400х300х310, кришка домик, сталь 1.5 мм
1 121 грн
На складі Модель: 1001058
Особливість Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок Великий комплект подарунків для початку копчення Мінімізація зварних швів за рахунок згинів Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру О..
Коптильня Smoke-House: 520x300x310, з термометром, домик, нерж 1.5 мм
2 432 грн
На складі Модель: 1001026
Особливість Внутрішній борт гідрозатвора вище зовнішнього Мінімальна кількість зварювання за рахунок згинів Посилені ручки для зручного захоплення Всі кромки заплющені для максимальної безпеки Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру Опис Smoke H..
Коптильня Smoke-House: 520х300х310, домик, термометр, термофарба, сталь 1.5 мм
1 502 грн
На складі Модель: 1001068
Особливість Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок Великий комплект подарунків для початку копчення Мінімізація зварних швів за рахунок згинів Стелажна система завантаження продуктів Збільшений борт піддону додав місце для жиру О..
Показано з 1 по 24 із 67 (всього 3 сторінок)