Коптильні
Коптильня гарячого копчення
Коптильня - це металевий ящик як правило прямокутної форми, усередині якого розташовується тріска, що є джерелом диму, піддон для стікання жиру і два яруси для продуктів. Під днищем знаходиться джерело спека у вигляді багаття або іншого джерела вогню. З підвищенням температури починає тліти тирса виділяючи при цьому дим. Він проникає всередину м'яса. При цьому продукти так само піддаються термічній обробці.
Коптильні виготовляються з нержавіючої сталі і звичайного металу. Відрізняються вони зовнішнім виглядом, стійкістю до появи корозії. Найбільш популярними з-за своєї універсальності зараз моделі з гідрозатворів перешкоджає поширенню диму. Це дає можливість використовувати їх не тільки на вулиці, але і всередині квартири.
Домашня коптильня
Останнім часом великої популярності починає набувати не тільки приготування традиційних шашликів на природі, а й самостійне копчення м'ясних страв. Домашня коптильня гарячого копчення стає незамінним атрибутом серед рибалок на нічних або багатоденних рибалках, для любителів пополювати на дичину, так і тих, хто проводить свої вихідні на дачі. У багатьох, при слушній нагоді вибратися на природу, її можна зустріти в багажнику автомобіля.
Хто хоч раз пробував соковите м'ясо, просочене ароматами диму з золотистим глянцем, ті розуміють, чим воно відрізняється від смаженого або магазинного. Але навіть перебуваючи вдома можна маючи недорогу коптильню отримати копчення на звичайній газовій плиті! Для цього потрібно одягнути на виступаючий штуцер шланг, потім випустити його у вікно або вентиляційний отвір.
Коптильня з гідрозатвором
Коптильня з гідрозатвором дозволяє приготувати сало, рибу, курячі стегенця з крилами на коптильні за 20 - 30 хвилин, ціла птах - до години, м'ясо рогатої худоби - до півтори години в залежності від розміру шматка і жирності. Відлік часу починається після появи диму з отвору в кришці. Відкривати кришку небажано. Не рекомендується перетримувати довше, ніж передбачалося. Це призводить до появи неприємної гіркоти. Слід також стежити за вогнем під коптильнею, він не повинен бути більшим. Оптимальна температура 80-100 градусів. Тріска всередині коптильні повинна ледь жевріти на протяг тривалого часу. Вона є тільки джерелом диму. Після кожного разу потрібно ретельно вимивати піддон від скупчилися жирів. Ці правила дозволять значно знизити рівень канцерогенів.
Як користуватися коптильнею
Ми перерахуємо помилки, яких варто уникати:
1. Кількість солі для засолювання взяти рівним 2% від маси м'яса або риби. Її недолік призведе до закисання або навіть псування. Така кількість дасть середньосолоний смак, відповідний багатьом людям. Коли дозволяє час витримати в ній 12-24 години.
2. Рибу потрошать від всіх нутрощів, у великий чистять луску. Перед закладанням можна натерти рослинним маслом.
3. Перед копченням продукт потрібно добре просушити від внутрішньої вологи. Вода не дає проникнути диму в середину, зробивши його сирим через швидко утворилася зовнішньої скоринки.
4. Недостатньо соковитим м'ясом може вийде якщо воно спочатку було жирним або занадто пересушене. Найкраще вибирати ділянки середньої жирності. В'ялити ж слід від 6 до 12 годин.
5. Надлишок тріски призводить до підвищеної концентрації диму, що в свою чергу призводить до появи гіркоти. Цілком достатньо 1,5-2 жмені. Слід уникати великих шматків м'яса. Через годину тирсу прогорять, перетворившись в вугілля, який буде осідати сажею на поверхні.
6. Після закінчення приготування м'яса треба провітритися, настоятися. Займає це від 6 годин, а ще краще до 12 годин. Це прибере надмірний різкий запах. З'явиться приємний аромат, зміниться колір, рівномірно розподілиться сік.
7. Щоб конденсат з прямою кришки не капав, досить зробити невеликий нахил всієї коптильні або підкласти з одного краю під кришку невеликий предмет.
Доставка
В інтернет-магазині Inlet ви можете купити коптильню гарячого копчення за вигідною ціною хорошої якості. Доставка здійснюється в Харків, Одеса, Київ, Кривий Ріг, Дніпро і інші міста України транспортними перевізниками.
769 грн
На складі Код товару: 1001051
Особливість
Кришка має вбудований кронштейн з гачками для підвішування
Невелика вага і достатня жаропрочность стали для готування на багатті
Відмінний варіант для готування в приміщення і на вулиці
Опис
Коптильні гарячого копчення зі звичайної сталі користуються великою популярністю, незважаючи..
999 грн
На складі Код товару: 1001054
Особливість
Кришка має вбудований кронштейн з гачками для підвішування
Невелика вага і великий обсяг коптильної камери
Відмінний варіант для готування в приміщення і на вулиці
Опис
Коптильні гарячого копчення зі звичайної сталі користуються великою популярністю, незважаючи на їх основний недолі..
1 184 грн
На складі Код товару: 1001059
Особливість
Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів
Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок
Великий комплект подарунків для початку копчення
Мінімізація зварних швів за рахунок згинів
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
О..
1 240 грн
На складі Код товару: 1001061
Особливість
Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів
Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок
Великий комплект подарунків для початку копчення
Мінімізація зварних швів за рахунок згинів
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
Опис
Копт..
1 303 грн
На складі Код товару: 1001062
Особливість
Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів
Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок
Великий комплект подарунків для початку копчення
Мінімізація зварних швів за рахунок згинів
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
О..
3 200 грн
На складі Код товару: 1001032
Особливість
Електронний термометр з можливістю вимірів до 100 градусів
Кришка має вбудований кронштейн з гачками для підвішування
Жароміцна і корозійно-стійка нержавіюча сталь AISI 430
Лазерне різання металу забезпечує рівну геометрію конструкції
Опис
Компанія Акваградус спеціалізується на вир..
2 499 грн
На складі Код товару: 1001036
Опис
Харківська компанія Smokki House досить популярний виробник коптилень з чорного металу і нержавіючої сталі. Вона вигідно відрізняється низькими цінами на продукцію, що випускається, при високій якості її виробів.
Коптильня з нержавійки все частіше знаходить свого покупця серед міських жителів..
1 799 грн
На складі Код товару: 1001033
Опис
Харківська компанія Smokki House досить популярний виробник коптилень з чорного металу і нержавіючої сталі. Вона вигідно відрізняється низькими цінами на продукцію, що випускається, при високій якості її виробів.
Коптильня з нержавійки все частіше знаходить свого покупця серед міських жителів..
2 250 грн
На складі Код товару: 1001040
Особливість
Кришка з гачками призначена для провесного копчення
Велика ширина дозволить закладати велику рибу
Поміщається на плиту з двома конфорками
Невелика вага коптильні в зборі
Опис
Виробнича компанія Коптілов розташована в місті Харкові і займається виготовленням товарів з нержавіючої ..
1 900 грн
На складі Код товару: 1001041
Особливість
Розмір коптильні оптимальний для птиці, м'яса і сала
При невеликій ширині її висота, як у крупніших моделей
Для нагріву камери буде потрібно невелике джерело тепла
Зручна для зберігання та транспортування на природу
Опис
Виробнича компанія Коптілов розташована в місті Харкові і з..
2 045 грн
На складі Код товару: 1001024
Особливість
Внутрішній борт гідрозатвора вище зовнішнього
Мінімальна кількість зварювання за рахунок згинів
Посилені ручки для зручного захоплення
Всі кромки заплющені для максимальної безпеки
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
Опис
Smoke H..
2 233 грн
На складі Код товару: 1001023
Особливість
Внутрішній борт гідрозатвора вище зовнішнього
Мінімальна кількість зварювання за рахунок згинів
Посилені ручки для зручного захоплення
Всі кромки заплющені для максимальної безпеки
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
Опис
Smoke H..
2 600 грн
На складі Код товару: 1001031
Особливість
Електронний термометр з можливістю вимірів до 100 градусів
Кришка має вбудований кронштейн з гачками для підвішування
Жароміцна і корозійно-стійка нержавіюча сталь AISI 430
Лазерне різання металу забезпечує рівну геометрію конструкції
Опис
Компанія Акваградус спеціалізується на вир..
1 693 грн
На складі Код товару: 1001025
Особливість
Внутрішній борт гідрозатвора вище зовнішнього
Мінімальна кількість зварювання за рахунок згинів
Посилені ручки для зручного захоплення
Всі кромки заплющені для максимальної безпеки
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
Опис
Smoke H..
1 300 грн
На складі Код товару: 1001066
Особливість
Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів
Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок
Великий комплект подарунків для початку копчення
Мінімізація зварних швів за рахунок згинів
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
О..
1 197 грн
На складі Код товару: 1001063
Особливість
Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів
Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок
Великий комплект подарунків для початку копчення
Мінімізація зварних швів за рахунок згинів
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
О..
998 грн
На складі Код товару: 1001057
Особливість
Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів
Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок
Великий комплект подарунків для початку копчення
Мінімізація зварних швів за рахунок згинів
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
О..
1 100 грн
На складі Код товару: 1001060
Особливість
Гачки для підвішування 6 шт
Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок
Великий комплект подарунків для початку копчення
Мінімізація зварних швів за рахунок згинів
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
Опис
Коптильні зі звича..
1 439 грн
На складі Код товару: 1001067
Особливість
Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів
Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок
Великий комплект подарунків для початку копчення
Мінімізація зварних швів за рахунок згинів
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
О..
2 244 грн
На складі Код товару: 1001027
Особливість
Внутрішній борт гідрозатвора вище зовнішнього
Мінімальна кількість зварювання за рахунок згинів
Посилені ручки для зручного захоплення
Всі кромки заплющені для максимальної безпеки
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
Опис
Smoke H..
1 320 грн
На складі Код товару: 1001064
Особливість
Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів
Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок
Великий комплект подарунків для початку копчення
Мінімізація зварних швів за рахунок згинів
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
О..
1 121 грн
На складі Код товару: 1001058
Особливість
Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів
Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок
Великий комплект подарунків для початку копчення
Мінімізація зварних швів за рахунок згинів
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
О..
2 432 грн
На складі Код товару: 1001026
Особливість
Внутрішній борт гідрозатвора вище зовнішнього
Мінімальна кількість зварювання за рахунок згинів
Посилені ручки для зручного захоплення
Всі кромки заплющені для максимальної безпеки
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
Опис
Smoke H..
1 502 грн
На складі Код товару: 1001068
Особливість
Захисне покриття від корозії витримує 600 градусів
Торцеві краї оброблені і не мають гострих задирок
Великий комплект подарунків для початку копчення
Мінімізація зварних швів за рахунок згинів
Стелажна система завантаження продуктів
Збільшений борт піддону додав місце для жиру
О..