Коптильні холодного копчення
- Популярні запити:
- коптильні
- коптильні з нержавіючої сталі
- коптильні гарячого копчення
У чому різниця між гарячим та холодним копченням?
Основна відмінність двох способів копчення полягає в температурі приготування продукту та його смакових якостях.
Гарячий спосіб копчення має на увазі насичення димом при температурі 60-90 градусів протягом від 20 до 60 хвилин в залежності від щільності м'яса. Тріска, насипана на дно коптильні, природньо починає тліти, виділяючи деревний аромат. М'ясо від такої температури стає напіввареним, зберігаються соки, м'які на смак, відбувається його термообробка.
Холодне копчення полягає у зневодненні продукту при температурі 18-25 градусів від півдоби до кількох днів безперервного процесу. Знезараження відбувається під дію антисептичних властивостей диму та попередньої тривалої засолювання. Тріска тліє в окремому пристрої, який називається димогенератором. Від нього очищений та охолоджений дим подається всередину коптильної камери. М'ясо, зроблене холодним способом твердіше на смак, глибше наповнене ароматом, термін зберігання близько місяця. Тоді як гаряче можна тримати в холодильнику не більше тижня.
Як влаштований димогенератор?
Димогенератор холодного копчення складається з трьох частин. Основною частиною його конструкції є бункер для тріски у формі високого циліндра. Знизу в ньому пророблено невеликий отвір через яке підпалюють вільхові або будь-які інші тирса. Хороший димогенератор відрізняється наявністю відстійника. У ньому накопичуються побічні продукти, такі як смоли, конденсат, сажа. Третій елемент компресора. Він безперервно подає повітря всередину генератора, підтримуючи таким чином горіння та напрямок потоку.
Коптильня холодного та гарячого копчення з димогенератором
Універсальна коптильня для гарячого та холодного копчення може застосовуватися як для одного, так і для іншого способу готування. Наявність гідрозатвора дає додаткову можливість використовувати її всередині приміщень. Залежно від потреби димогенератор приєднується окремо у спеціальний отвір у металевому корпусі камери. Коли передбачається лише гаряче копчення, його прибирають, а коптильню ставлять на відкритий вогонь.
Вибір матеріалу
Коптильні холодного копчення роблять із звичайної сталі та з нержавіючої. Матеріал впливає ціни. Залізо схильне до швидкої появи іржі, його складніше доглядати. Термофарба у деяких моделях дає додатковий захист зовні, але з часом вона втратить свої властивості. Нержавіюча сталь позбавлена всіх перерахованих недоліків. Вона зручна і практична при частому використанні.
У чому перевага покупки у нас?
У нашому інтернет-магазині «Інлет» зібрані найпопулярніші виробники в Україні, які відрізняються високою якістю своїх виробів у різному ціновому діапазоні. У нас ви можете купити коптильню холодного копчення за актуальною ціною, не витрачаючи при цьому багато часу на пошуки та порівняння на різних сайтах. Доставка здійснюється зі складу виробника в хорошій упаковці без затримок.
-
⚪ Які найпопулярніші моделі у 2024 році?