Тріска для копчення

Тріска для копчення риби, сала, м'яса, птиці

Успіх копчення складається з трьох важливих процесів: маринування, просушка і вибір тріски. Кожна порода дерева має свої властивості, яка через дим передається продуктам. Таким чином можна самостійно вибирати якими будуть смакові відтінки або колір в готової копченості. Особливо багаті ароматами фруктова тирса. Випробувавши кожну тріску окремо можна переходити в подальшому до міксів з різних листяних дерев.

Багато видів щіпи для копчення є універсальним і підходять для більшості видів м'яса, риби, ковбас і навіть овочів і сиру. До основних можна віднести вільху, черешню або вишню, бук. Їх досить легко знайти в продажу як на звичайних ринках або супермаркетах, так і замовивши через інтернет. Не рідко на прилавках попадається дуб. Він, на відміну від перерахованих різновидів тріски, не завоював велику популярність. У чистому вигляді його дим виходить занадто концентрований. Набагато рідше в доступному наявності яблуня з грушею.

Види тріски

Вільха - виступає в якості основи або самостійно для гарячого і холодного копчення. Надає рибі, м'ясу, салу золотистий колір з легкою ноткою приємною гіркуватості. Найпоширеніший вид деревини з рівномірно густим і в той же час м'яким димом.

Черешня - змішують з вільхою або буком, а ось для індивідуального використання не сильно підходить. Її призначення розширювати гаму смакових якостей, при цьому свого відчутного смаку не має. Дає добрий яскраво-коричневий відтінок і м'який смак без гіркоти. Поєднується з м'ясом птиці, овочами, навіть з морепродуктами.

Вишня - за своїми властивостями аналогічна черешні. Копченості стають з ароматом «кісточки» і приємним нерізким запахом. Також краще її використовувати з ніжним м'ясом. Як і всі фруктові дерева, дозволяє при відносно низькій температурі тривалий час прокапчівать продукцію, щоб дим проник якомога глибше не полишаючи гіркоти.

Бук - дає більш густий і щільний дим, по концентрації вище, ніж у вільхи. Його слід додавати до жирного м'яса, ковбас з оболонкою, риби з неочищеної лускою. Краще міксувати з фруктовою тріскою. Нерідко закуповується м'ясокомбінатами.

Дуб - додається в пропорціях до іншої деревині. Дим при тлінні глибоко проникне в щільні волокна яловичини, жирних ребер, великих м'ясних відрізків. Після закінчення копчення побачите темний колір і отримаєте яскравий аромат.

Яблуня - має широке застосування як додаткова ароматна добавка. Поєднується зі всією основною деревиною. Для птиці, сиру, тонкого сала можлива суміш тільки з одної фруктової тирси. Жінки віддають перевагу більш м'яким і солодким присмакам, тому яблуко стане хорошим вибором.

Груша - в чистому вигляді підійде для легкого подкапчіванія на ряду з яблунею, вишнею і черешнею. Дозволяється змішувати з вільхою, а ось серед бука і дуба її смак загубиться. Як і яблуня дає мінімальний забарвлюючий ефект.

Для початківців зайвий раз нагадаємо, що смакові якості тріски для коптильні залежать від жару полум'я і швидкості, за яку вона набирається. Для гарячого копчення вогонь підбирайте таким чином, щоб кількість диму виходила назовню на межі його зникнення, тобто було мінімальним. Для холодного - правильно очищайте від домішок через спеціальні уловлювачі з подальшим охолодженням.

Оплата і доставка

У нашому магазині Інлет ви можете купити щепу власного фасування так і від інших виробників. Відправлення здійснюється через Нову пошту в ваше відділення. Можлива попередня оплата на банківську карту і накладений платіж після отримання замовлення.

Тріска Bondareff букова 0.4кг
30 грн
На складі Код товару: 1002025
Букова тріска не така популярна, як інші види, але вона також застосовується в холодному або при гарячому копченні. Коли потрібно продукту надати красивий золотисто-коричневий колір, але при цьому не перебити його смаку, то бук незамінний. Фруктові дерева дають гіркуватість. В цьому випадку його не ..
Тріска Bondareff вільхова 0.4кг
30 грн
На складі Код товару: 1002027
Досвідчені і початківці кулінарії найчастіше користуються при приготуванні продукції вільховою тріскою. Вона повністю відповідає всім вимогам, віддаючи через дим приємний присмак з ледь відчутною гірчинкою для пікантності. Вільха не містить в своєму складі домішок, смол, дубильних речовин, є екологі..
Тріска Bondareff вишня 0.4кг
65 грн
На складі Код товару: 1002026
Вишнева тріска вважається хорошим доповненням до основних видів дерев. Незважаючи на те, що в ній відсутня власний насичений присмак, вона відчутно розширює гастрономічні якості продукції. Вишню часто додають при копченні ніжного м'яса без грубих і жирних волокон. Крім того, вишню можна поєднувати з..
Тріска Bondareff слива 0.4кг
55 грн
На складі Код товару: 1002028
Зливова тріска виділяє при тлінні густий дим завдяки наявності всередині її структури масел і смол. Вона насичують продукти цим смаком, роблячи їх апетитнішими. Як і всі фруктові – злива залишає кислинку. Поєднується цей присмак із рибою, коли до неї спеціально на етапі маринівки додають сік лимона...
Тріска Bondareff черешня 0.4кг
75 грн
На складі Код товару: 1002029
У домашньому копченні прийнято експериментувати з різними породами дерев в пошуках найкращого поєднання ароматів. Якщо вільха або бук призначені для проникнення диму вглиб, то фруктові дерева створюють прекрасний смак. Перше місце тут займає тріска з черешні. Хто хоч раз пиляв її в саду, знає який з..
Тріска Bondareff яблуня 0.4кг
55 грн
На складі Код товару: 1002030
Кращий смак копченості набувають, коли беруть кілька порід деревини. Одна з них служить для глибоко проникнення диму, або для більш вираженого смаку в щільних сортах м'яса, друга - насичує ароматом. Фруктові дерева, такі як яблоко, створюють відмінний букет. Нею часто користуються в домашніх умовах...
Тріска Smoke-House букова 0.4кг
30 грн
На складі Код товару: 1002031
Для ніжних видів м'яса, сирів та замаринованих продуктів сильний аромат диму може зіпсувати природний смак. Для цих цілей застосовує тріску з бука. Вона забезпечує поверхні темний колір, а ось присмак копчення не буде перебивати решту ноток. Ви можете міксувати тирсу в різних пропорціях залежно від..
Тріска Smoke-House вільхова 0.4кг
30 грн
На складі Код товару: 1002032
Досвідчені і початківці кулінарії найчастіше користуються при приготуванні продукції вільховою тріскою. Вона повністю відповідає всім вимогам, віддаючи через дим приємний присмак з ледь відчутною гірчинкою для пікантності. Вільха не містить в своєму складі домішок, смол, дубильних речовин, є екологі..
Тріска Smoke-House черешня 0.4кг
30 грн
На складі Код товару: 1002033
У домашньому копченні прийнято експериментувати з різними породами дерев в пошуках найкращого поєднання ароматів. Якщо вільха або бук призначені для проникнення диму вглиб, то фруктові дерева створюють прекрасний смак. Перше місце тут займає тріска з черешні. Хто хоч раз пиляв її в саду, знає який з..
Тріска Smokki-House букова 1кг
45 грн
На складі Код товару: 1002014
Поряд з вільхою та черешнею застосовується для копчення тріска бука. Її відрізняє слабкий запах диму, але забезпечує гарний колір. Фруктові дерева мають різні властивості, але поєднує їх кислуватий присмак. Не до всіх блюд він підходить. Низка виробників готують продукцію виключно на ній. Ви можете..
Тріска Smokki-House вільхова 1кг
45 грн
На складі Код товару: 1002013
Досвідчені і початківці кулінарії найчастіше користуються при приготуванні продукції вільховою тріскою. Вона повністю відповідає всім вимогам, віддаючи через дим приємний присмак з ледь відчутною гірчинкою для пікантності. Вільха не містить в своєму складі домішок, смол, дубильних речовин, є екологі..
Тріска Smokki-House дубова 1кг
45 грн
На складі Код товару: 1002015
Щоб отримати насичений смак і темний колір, при копченні необхідна дубова тріска. Її дим має сильні проникні властивості. Застосовують його переважно з м'ясом. При використанні дуба треба бути обережним і дотримуватися температури, що рекомендується, при гарячому копченні. Можна легко зіпсувати всю..
Тріска Smokki-House черешня 0.5кг
45 грн
На складі Код товару: 1002016
У домашньому копченні прийнято експериментувати з різними породами дерев в пошуках найкращого поєднання ароматів. Якщо вільха або бук призначені для проникнення диму вглиб, то фруктові дерева створюють прекрасний смак. Перше місце тут займає тріска з черешні. Хто хоч раз пиляв її в саду, знає який з..
Тріска Smokki-House яблуня 0.5кг
45 грн
На складі Код товару: 1002017
Кращий смак копченості набувають, коли беруть кілька порід деревини. Одна з них служить для глибоко проникнення диму, або для більш вираженого смаку в щільних сортах м'яса, друга - насичує ароматом. Фруктові дерева, такі як яблоко, створюють відмінний букет. Нею часто користуються в домашніх умовах...
Тріска Коптілов букова 1кг
50 грн
На складі Код товару: 1002020
У наборі для копчення може бути букова тріска. Деяким вона може здатися слабкою, але є низка продуктів, де її застосування виправдане. Сильний запах від тління забиває смак маринаду чи самого продукту. Щоб їх зберегти, але при цьому не втрачати колір підійде цей вид деревини. Ви можете міксувати ти..
Тріска Коптілов вільхова 1кг
50 грн
На складі Код товару: 1002018
Досвідчені і початківці кулінарії найчастіше користуються при приготуванні продукції вільховою тріскою. Вона повністю відповідає всім вимогам, віддаючи через дим приємний присмак з ледь відчутною гірчинкою для пікантності. Вільха не містить в своєму складі домішок, смол, дубильних речовин, є екологі..
Тріска Коптілов вишня 1кг
70 грн
На складі Код товару: 1002024
Вишнева тріска вважається хорошим доповненням до основних видів дерев. Незважаючи на те, що в ній відсутня власний насичений присмак, вона відчутно розширює гастрономічні якості продукції. Вишню часто додають при копченні ніжного м'яса без грубих і жирних волокон. Крім того, вишню можна поєднувати з..
Тріска Коптілов груша 1кг
70 грн
На складі Код товару: 1002023
Тріска груші багата на ефірні олії, які виділяються під час тління. Вони добре проникають усередину волокон, залишаючи там не лише запах диму, а й додає смаку. Груша відноситься до ніжних ароматів. Вона не перебиває інших присмаків від спецій або природного смаку продукту. Оцінити її якості можна ли..
Тріска Коптілов дубова 1кг
50 грн
На складі Код товару: 1002019
Підсилити смак копчених продуктів може тріска з дуба. Найкраще використовувати її при приготуванні м'яса жирних сортів. Дуб при тлінні створює дим високої густини. При використанні дуба треба бути обережним і дотримуватися температури, що рекомендується, при гарячому копченні. Можна легко зіпсувати..
Тріска Коптілов черешня 1кг
70 грн
На складі Код товару: 1002022
У домашньому копченні прийнято експериментувати з різними породами дерев в пошуках найкращого поєднання ароматів. Якщо вільха або бук призначені для проникнення диму вглиб, то фруктові дерева створюють прекрасний смак. Перше місце тут займає тріска з черешні. Хто хоч раз пиляв її в саду, знає який з..
Тріска Коптілов яблуня 1кг
70 грн
На складі Код товару: 1002021
Кращий смак копченості набувають, коли беруть кілька порід деревини. Одна з них служить для глибоко проникнення диму, або для більш вираженого смаку в щільних сортах м'яса, друга - насичує ароматом. Фруктові дерева, такі як яблоко, створюють відмінний букет. Нею часто користуються в домашніх умовах...
Показано з 1 по 21 із 21 (всього 1 сторінок)
Часто задавані питання