Коптильня з нержавійки
ВИСОКА МІЦНІСТЬ
Нержавіюча сталь при тонкощі металу, що здається, має високу стійкість при температурі плавлення, розтягуванні і згинанні. Також нержавіюча сталь не схильна до окислення і корозії. Найчастіше використовують марку нержавіючої сталі AISI 304 або 430. При цьому, вона має меншу вагу, ніж звичайний метал. Зварний шов виходить акуратнішим. Для зварювання використовуються спеціальні зварювальні апарати. Вироби з такого матеріалу при правильному поводженні можна назвати вічними.
СУЧАСНА ЗОВНІШНІСТЬ
Дорога покупка повинна мати приємний естетичний вигляд. Навіть прості моделі коптильон гарячого копчення цілком задовольняють цим вимогам. Дзеркальна поверхня нержавіючої сталі ставить їх в один ряд з кухонним посудом. На неї приємно дивитись. У дорогих моделях виробники додатково прагнуть надати конструкції свою конкурентну унікальність. Змінюється форма ручок, покращується зручність роботи з внутрішніми ярусами.
ДОМАШНЯ ПРАКТИЧНІСТЬ
Сучасні коптильні стали універсальними. Ними можна користуватися на вулиці так і в умовах звичайної квартири, протягом цілого року. Для цього знадобиться лише газова піч. Також підходять електричні. В асортименті можна зустріти компактні розміри від 30 до 40 см завширшки. Вони не займуть багато місця для зберігання на балконі або коморі.
ГОТУЙТЕ НА КУХНІ
Копчення відбувається за рахунок тривалого виділення диму від тліючої тріски всередині корпусу. Він проникає усередину продуктів, створюючи неповторний аромат. Щоб з'явилася можливість користуватися коптилкою у звичайній квартирі – її доповнили гідрозатвором. Його заповнюють водою і у цей паз опускають кришку. На кришці знаходиться димар. Рідина не дає вийти диму назовні, тому він прямує лише через верхню трубку. На неї одягають шланг, другий кінець якої виводять у вікно чи вентиляцію. Тому всередині приміщення відчувається лише слабкий запах, який не заважатиме сусідам.
РІЗНОМАНІТНІСТЬ СМАКІВ
Домашня коптильня з нержавіючої сталі дає можливість легко готувати найрізноманітніші страви. Це цікавий процес експериментів. Спробуйте зробити своїми руками:
- м'ясо
- птицю
- сало
- рибу
- креветки;
- твердий сир
- різні види овочів
Сорт деревини з якого виготовляється тріска впливає на запах, колір, смак. Спробуйте до вільхи додати плодові аромати: вишню, черешню, яблуко чи сливу. Ефірні масла, що виділяються, зроблять смак тільки багатшим.
-
⚪ Які найпопулярніші моделі у 2024 році?
-
⚪ Яку товщину нержавіючої сталі вибрати?
-
⚪ Який розмір коптильні буде кращим?
-
⚪ Чи потрібний термометр чи можна без нього?