Коптильня Hot Smoking: 510х320х330, кришка кругла, сталь 2 мм

(01001011)
Коптильня Hot Smoking: 510х320х330, кришка кругла, сталь 2 мм
Наявність: На складі
Доставимо за 2-5 днів
Hot Smoking Виробник: Hot Smoking
Доставка "Новою поштою"
Перевезення по всій Україні
Накладений платіж

Ви платите за замовлення після доставки його в відділення

810грн.

Найчастіше коптильні цікавляться ті, хто раніше робив їх своїми руками або ті, хто бачив їх у друзів, а тепер захотілося собі, а може просто чув краєм вуха. Дійсно, щоб запекти м'ясо необхідно всього лише кілька пристосувань. Ця якась ємність з відра або глибокої великої каструлі в простанароде називається «виварюванням». Потім необхідна кришка, яка буде максимально щільно прилягати і підходити за розміром, щоб не було щілин. Деякі умільці використовують навіть бочку. Всередину на дно насипається тріска. Залишилося знайти дротяну полицю, на яку розкладають м'ясні порції. Знизу розпалюють вогонь, з часом від спека починають тліти тирса. Усередині ємності утворюється у великій кількості концентрований дим. Він проникає в волокна м'яса, там і залишається, надаючи приємний смак з ароматом.

У міру нагрівання м'яса з нього починає капати рясно жир. Саме він є джерелом канцерогенів, коли починає підгоряти від розпеченого дна. Щоб уникнути цього, між тирсою і полицею розташовують додатковий лоток, в якому накопичуються всі соки. Щоб зайвий раз не мити його, а мити треба після кожного використання, частина людей обертає його в харчову плівку. По закінченню процесу досить буде її акуратно дістати, зім'яти і викинути. Як бачите, все просто.

Бажання, викликане зручністю, змушує дивитися в бік заводських виробів. Одна справа коптити в своєму дворі в селі в чому є, а інше, коли виникає потреба в мобільності. Міському жителю потрібна компактність для зберігання, і легкий вага для перенесення на відстані.

Як показує досвід, то дуже швидко віддається перевага саме коптильні, а не традиційним шашликів на мангалі. Посудіть самі: час готування приблизно однакове; зберігаються всі соки; наявність серпанок відчувається сильніше. Найпоширеніші страви робляться з риби, не меншою популярністю користуються курячі крильця і ​​стегенця, вирізка зі свинини, сало, навіть запікаються овочі. Ще один не очевидний плюс. Шампура треба періодично крутити інакше відразу утворюється згоріла скоринка. Відволіклися на 3 хвилини, вже за столом не похвалять. А тут пів години навіть не потрібно відходити від столу, все готується саме.

Дочитавши до сюди вже в багато розібралися. Час перейти до конструкції кришки. Знайомлячись з асортиментом, вона відразу впадає в очі. Найпростіші - плоскі, дешеві серед інших. Пізніше з'явилися похилим форми схожою на дах. Зроблено це не випадково, трохи пізніше розберемо чому. І нарешті, зберігши всі властивості попередньої кришки, з'явилися округлої форми. Це незвично, а ще дуже естетично красиво.

Так до чого ж такі заморочки? Справа в тому, що будь-яка волога під дією температури конденсується на більш холодних поверхнях. В результаті під кришкою утворюються рясно краплі. Вони збирають в себе також дрібні частинки золи. Такий коктейль під дією сили тяжіння починає капати на продукти. Це відразу зіпсований вид з розлученнями, а найгірше - в цих місцях утворюється неприємна гіркота. Застосувавши ж похилу поверхню, то по ній практично все стече на краю позбавивши незручностей.

І нарешті перейдемо до гідрозатворів. По-перше, в нього стікає весь конденсат як вже стало зрозуміло з попереднього абзацу. Але це не головне. Гідрозатвор - це паз певної глибини, який заповнюється водою перед копченням і в міру википання подливается до потрібного рівня. Таким чином утворюється гидробарьер для диму. Він вже не «сифон» в різні боки, а виходить через трубочку невеликого діаметру. Такі коптильні можна використовувати в домашніх умовах на газовій плиті. Досить одягнути шланг і вивести його в кватирку за межі приміщення. Добре, але ви збираєтеся коптити тільки на вулиці, начебто немає в ньому необхідності. Справа в тому, що для невеликих закладок це дійсно не потрібно. За 20-30 хвилин все і так встигає просочитися. Але як тільки в коптильні з'являться важкі шматки, та ще у великій кількості, то велике значення відіграє щільність диму. Його потрібно зберігати годину, а то й півтора. Можна його взагалі не випускати, можна заперечити. Тільки відразу з'явиться гіркота, ще до готовності продукту. Найгірше якраз йде справа з канцерогенами від жирів. Продування обов'язкове.

Наостанок торкнемося товщину металу. Чим він тонше, тим менше його теплоємність. Саме з цієї причини чавунні сковорідки все ще популярні. Для гарної прожарювання потрібно створити ефект казана. Хто знайомий з кулінарією, ті знають, щоб отримати чудову страву треба довго гасити на повільному вогні. Тонкий метал то різко нагрівається, то різко охолоджується, як тільки подує вітер. А взимку в мороз особливо актуальна проблема. Ви ж, напевно, не тільки влітку збираєтеся ним користуватися. Біля гаража взагалі можна цілий рік практикуватися. Метал товщиною 2 мм як раз є золотим балансом між здатністю стабільно підтримувати температуру, а також вагою вироби. Тут головне тільки спочатку нагріти, а потім лише підкидати тоненькі палички в багаття.

Характеристики коптильні
Країна виробник Україна
Тип коптильні Деревина
Тип копчення Гаряче
Разове завантаження До 5 кг
Кількість рівнів 2 рівня
Форма Прямокутна
Конструкція Цілісна
Матеріал Сталь
Товщина матеріалу 2 мм
Джерело тепла Відкритий вогонь
Джерело диму Тріска, тирса
Вага коптильні 16 кг
Довжина внутрішньої камери 470 мм
Ширина внутрішньої камери 280 мм
Висота внутрішньої камери 270 мм

Очень оперативно отправили заказ в субботу и в понедельник коптильня уже была в Киеве. К качеству нет никаких вопросов. Все сварные швы сделаны аккуратно, нет вмятин на металле.

Мы в скором времени в нашем блоге действительно собираемся написать некоторое количество статей по самым популярным рецептам. Пока что мы создали группу в Контакте, где размещаем различные видео с Ютуба, на наш взгляд, с наиболее удачными копчениями. Можете перейти по ссылке и подписаться на обновления - https://vk.com/koptilni.inlet

Спасибо за столь открытое описание товара. После прочтения все вопросы отпали сами собою и стало легче ориентироваться в выборе.
Было бы еще хорошо, если б сделали хорошую подборку статей по рецептам.

Написати відгук

Рекомендовані товари