Коптильня Hot Smoking: 510х320х330, кришка кругла, сталь 2 мм

(Код: 01001011)
Коптильня Hot Smoking: 510х320х330, кришка кругла, сталь 2 мм
Наявність: Ожидание 2-3 дня
Поставка за 3 дні
Hot Smoking Виробник: Hot Smoking
Доставка "Новою поштою"

Перевезення по всій Україні

Накладений платіж

Ви платите за замовлення після доставки його в відділення

Перевіряйте цілісність посилки і працездатність перед її оплатою

Приват 24

Оплата через додаток Privat24 або термінал самооблужіванія

Підтвердіть замовлення перед оплатою. Відправлення після надходження коштів.

Гарантія

Офіційна гарантія від виробника. Обмін/повернення замовлення протягом 14 днів

910 грн

Найчастіше коптильні цікавляться ті, хто раніше робив їх своїми руками або ті, хто бачив їх у друзів, а тепер захотілося собі, а може просто чув краєм вуха. Дійсно, щоб запекти м'ясо необхідно всього лише кілька пристосувань. Ця якась ємність з відра або глибокої великої каструлі в простанароде називається «виварюванням». Потім необхідна кришка, яка буде максимально щільно прилягати і підходити за розміром, щоб не було щілин. Деякі умільці використовують навіть бочку. Всередину на дно насипається тріска. Залишилося знайти дротяну полицю, на яку розкладають м'ясні порції. Знизу розпалюють вогонь, з часом від спека починають тліти тирса. Усередині ємності утворюється у великій кількості концентрований дим. Він проникає в волокна м'яса, там і залишається, надаючи приємний смак з ароматом.

У міру нагрівання м'яса з нього починає капати рясно жир. Саме він є джерелом канцерогенів, коли починає підгоряти від розпеченого дна. Щоб уникнути цього, між тирсою і полицею розташовують додатковий лоток, в якому накопичуються всі соки. Щоб зайвий раз не мити його, а мити треба після кожного використання, частина людей обертає його в харчову плівку. По закінченню процесу досить буде її акуратно дістати, зім'яти і викинути. Як бачите, все просто.

Бажання, викликане зручністю, змушує дивитися в бік заводських виробів. Одна справа коптити в своєму дворі в селі в чому є, а інше, коли виникає потреба в мобільності. Міському жителю потрібна компактність для зберігання, і легкий вага для перенесення на відстані.

Як показує досвід, то дуже швидко віддається перевага саме коптильні, а не традиційним шашликів на мангалі. Посудіть самі: час готування приблизно однакове; зберігаються всі соки; наявність серпанок відчувається сильніше. Найпоширеніші страви робляться з риби, не меншою популярністю користуються курячі крильця і ​​стегенця, вирізка зі свинини, сало, навіть запікаються овочі. Ще один не очевидний плюс. Шампура треба періодично крутити інакше відразу утворюється згоріла скоринка. Відволіклися на 3 хвилини, вже за столом не похвалять. А тут пів години навіть не потрібно відходити від столу, все готується саме.

Дочитавши до сюди вже в багато розібралися. Час перейти до конструкції кришки. Знайомлячись з асортиментом, вона відразу впадає в очі. Найпростіші - плоскі, дешеві серед інших. Пізніше з'явилися похилим форми схожою на дах. Зроблено це не випадково, трохи пізніше розберемо чому. І нарешті, зберігши всі властивості попередньої кришки, з'явилися округлої форми. Це незвично, а ще дуже естетично красиво.

Так до чого ж такі заморочки? Справа в тому, що будь-яка волога під дією температури конденсується на більш холодних поверхнях. В результаті під кришкою утворюються рясно краплі. Вони збирають в себе також дрібні частинки золи. Такий коктейль під дією сили тяжіння починає капати на продукти. Це відразу зіпсований вид з розлученнями, а найгірше - в цих місцях утворюється неприємна гіркота. Застосувавши ж похилу поверхню, то по ній практично все стече на краю позбавивши незручностей.

І нарешті перейдемо до гідрозатворів. По-перше, в нього стікає весь конденсат як вже стало зрозуміло з попереднього абзацу. Але це не головне. Гідрозатвор - це паз певної глибини, який заповнюється водою перед копченням і в міру википання подливается до потрібного рівня. Таким чином утворюється гидробарьер для диму. Він вже не «сифон» в різні боки, а виходить через трубочку невеликого діаметру. Такі коптильні можна використовувати в домашніх умовах на газовій плиті. Досить одягнути шланг і вивести його в кватирку за межі приміщення. Добре, але ви збираєтеся коптити тільки на вулиці, начебто немає в ньому необхідності. Справа в тому, що для невеликих закладок це дійсно не потрібно. За 20-30 хвилин все і так встигає просочитися. Але як тільки в коптильні з'являться важкі шматки, та ще у великій кількості, то велике значення відіграє щільність диму. Його потрібно зберігати годину, а то й півтора. Можна його взагалі не випускати, можна заперечити. Тільки відразу з'явиться гіркота, ще до готовності продукту. Найгірше якраз йде справа з канцерогенами від жирів. Продування обов'язкове.

Наостанок торкнемося товщину металу. Чим він тонше, тим менше його теплоємність. Саме з цієї причини чавунні сковорідки все ще популярні. Для гарної прожарювання потрібно створити ефект казана. Хто знайомий з кулінарією, ті знають, щоб отримати чудову страву треба довго гасити на повільному вогні. Тонкий метал то різко нагрівається, то різко охолоджується, як тільки подує вітер. А взимку в мороз особливо актуальна проблема. Ви ж, напевно, не тільки влітку збираєтеся ним користуватися. Біля гаража взагалі можна цілий рік практикуватися. Метал товщиною 2 мм як раз є золотим балансом між здатністю стабільно підтримувати температуру, а також вагою вироби. Тут головне тільки спочатку нагріти, а потім лише підкидати тоненькі палички в багаття.

Характеристики коптильні
Товщина матеріалу 2 мм
Ширина внутрішньої камери 280 мм
Довжина внутрішньої камери 470 мм
Висота внутрішньої камери 270 мм
Разове завантаження До 5 кг
Кількість рівнів 2 рівня
Вага коптильні 16 кг
Матеріал Сталь
Форма Прямокутна
Конструкція Цілісна
Тип копчення Гаряче
Тип коптильні Деревина
Джерело диму Тріска, тирса
Джерело тепла Відкритий вогонь
Країна виробник Україна
Рекомендовані товари