Тріска (тирса) для копчення

Успіх копчення складається з трьох важливих процесів: маринування, просушка і вибір тріски. Кожна порода дерева має свої властивості, яка через дим передається продуктам. Таким чином можна самостійно вибирати якими будуть смакові відтінки або колір в готової копченості. Особливо багаті ароматами фруктова тирса. Випробувавши кожну тріску окремо можна переходити в подальшому до міксів з різних листяних дерев.

Багато видів щіпи для копчення є універсальним і підходять для більшості видів м'яса, риби, ковбас і навіть овочів і сиру. До основних можна віднести вільху, черешню або вишню, бук. Їх досить легко знайти в продажу як на звичайних ринках або супермаркетах, так і замовивши через інтернет. Не рідко на прилавках попадається дуб. Він, на відміну від перерахованих різновидів тріски, не завоював велику популярність. У чистому вигляді його дим виходить занадто концентрований. Набагато рідше в доступному наявності яблуня з грушею.

Види тріски

Вільха - виступає в якості основи або самостійно для гарячого і холодного копчення. Надає рибі, м'ясу, салу золотистий колір з легкою ноткою приємною гіркуватості. Найпоширеніший вид деревини з рівномірно густим і в той же час м'яким димом.

Черешня - змішують з вільхою або буком, а ось для індивідуального використання не сильно підходить. Її призначення розширювати гаму смакових якостей, при цьому свого відчутного смаку не має. Дає добрий яскраво-коричневий відтінок і м'який смак без гіркоти. Поєднується з м'ясом птиці, овочами, навіть з морепродуктами.

Вишня - за своїми властивостями аналогічна черешні. Копченості стають з ароматом «кісточки» і приємним нерізким запахом. Також краще її використовувати з ніжним м'ясом. Як і всі фруктові дерева, дозволяє при відносно низькій температурі тривалий час прокапчівать продукцію, щоб дим проник якомога глибше не полишаючи гіркоти.

Бук - дає більш густий і щільний дим, по концентрації вище, ніж у вільхи. Його слід додавати до жирного м'яса, ковбас з оболонкою, риби з неочищеної лускою. Краще міксувати з фруктовою тріскою. Нерідко закуповується м'ясокомбінатами.

Дуб - додається в пропорціях до іншої деревині. Дим при тлінні глибоко проникне в щільні волокна яловичини, жирних ребер, великих м'ясних відрізків. Після закінчення копчення побачите темний колір і отримаєте яскравий аромат.

Яблуня - має широке застосування як додаткова ароматна добавка. Поєднується зі всією основною деревиною. Для птиці, сиру, тонкого сала можлива суміш тільки з одної фруктової тирси. Жінки віддають перевагу більш м'яким і солодким присмакам, тому яблуко стане хорошим вибором.

Груша - в чистому вигляді підійде для легкого подкапчіванія на ряду з яблунею, вишнею і черешнею. Дозволяється змішувати з вільхою, а ось серед бука і дуба її смак загубиться. Як і яблуня дає мінімальний забарвлюючий ефект.

Для початківців зайвий раз нагадаємо, що смакові якості тріски для коптильні залежать від жару полум'я і швидкості, за яку вона набирається. Для гарячого копчення вогонь підбирайте таким чином, щоб кількість диму виходила назовню на межі його зникнення, тобто було мінімальним. Для холодного - правильно очищайте від домішок через спеціальні уловлювачі з подальшим охолодженням.

Оплата і доставка

У нашому магазині Інлет ви можете купити щепу власного фасування так і від інших виробників. Відправлення здійснюється через Нову пошту в ваше відділення. Можлива попередня оплата на банківську карту і накладений платіж після отримання замовлення.

Тріска вільхова 10-18мм 0,25 кг
15грн.
На складі Модель: 01002003
Вільхова тріска частіше за інших листяних порід застосовується при копчення холодним і гарячим способом. При тлінні виділяється велика кількість диму, яке добре заповнює робочу камеру. Це дозволяє йому добре проникати в глиб волокон м'яса. Разом з тим, продукція отримує приємний аромат дерева з ледь..
Тріска вільхова 10-18мм 0,5 кг
25грн.
На складі Модель: 01002001
Тріска з вільхи широко використовується при домашньому і промисловому копченні. Її дим має виразний і ненав'язливий аромат при дотримання температурного режиму при якому відбувається процес копчення. Не останнє місце займає зовнішній окрас. На поверхні утворюється чудовий відтінок коричневого кольор..
Тріска вільхова 10-18мм 1 кг
50грн.
На складі Модель: 01002002
Досвідчені і початківці кулінарії найчастіше користуються при приготуванні продукції вільховою тріскою. Вона повністю відповідає всім вимогам, віддаючи через дим приємний присмак з ледь відчутною гірчинкою для пікантності. Вільха не містить в своєму складі домішок, смол, дубильних речовин, є екологі..
Тріска вільхова 2-8мм 0,25 кг
50грн.
На складі Модель: 01002012
..
Тріска вільхова 2-8мм 0,5 кг
15грн.
На складі Модель: 01002010
..
Тріска вільхова 2-8мм 1 кг
25грн.
На складі Модель: 01002011
..
Тріска вишня 2-8мм 0,25 кг
15грн.
На складі Модель: 01002007
Вишнева тріска вважається хорошим доповненням до основних видів дерев. Незважаючи на те, що в ній відсутня власний насичений присмак, вона відчутно розширює гастрономічні якості продукції. Вишню часто додають при копченні ніжного м'яса без грубих і жирних волокон. Крім того, вишню можна поєднувати з..
Тріска вишня 2-8мм 0,5 кг
25грн.
На складі Модель: 01002008
У домашньому копченні прийнято експериментувати з різними породами дерев в пошуках найкращого поєднання ароматів. Якщо вільха або бук призначені для проникнення диму вглиб, то фруктові дерева створюють прекрасний смак. Перше місце тут займає тріска з вишні. Хто хоч раз пиляв її в саду, знає який зап..
Тріска вишня 2-8мм 1 кг
50грн.
На складі Модель: 01002009
Кращий смак копченості набувають, коли беруть кілька порід деревини. Одна з них служить для глибоко проникнення диму, або для більш вираженого смаку в щільних сортах м'яса, друга - насичує ароматом. Фруктові дерева, такі як вишня, створюють відмінний букет. Нею часто і активно користуються в домашні..
Тріска черешня 2-8мм 0,25 кг
15грн.
На складі Модель: 01002004
..
Тріска черешня 2-8мм 0,5 кг
25грн.
На складі Модель: 01002005
..
Тріска черешня 2-8мм 1 кг
50грн.
На складі Модель: 01002006
..
Показано з 1 по 12 із 12 (всього 1 сторінок)