Сепаратор для молока
- Популярні запити:
- сепаратор мотор січ
- сепаратор мотор січ 100
- Корисні статті:
- як зібрати сепаратор
Сепаратор - пристрій, призначений для отримання вершків із молока. Потім можлива їх подальша переробка для одержання масла та сметани. У побутових умовах використовують відцентрові сепаратори з електричним чи ручним приводом.
ПРИНЦИП РОБОТИ
Молоко складний хімічний продукт, який умовно можна розділити на воду та розчинені у ній жири. Вони мають різну щільність, що дає можливість відокремити одне від одного.
Центрифуга являє набір покладених один на одного на невеликій відстані пластин, в яких зроблені отвори. У зібраному вигляді вони називаються барабаном. Під час роботи в нього потрапляє молоко і за рахунок сильного обертання відбувається розщеплення важкої фракції від легкої.
Знежирений обіг опускається вниз, а вершки піднімаються вгору. Далі вони відводяться через два зливні пристрої.
ЇХ ЯКИХ МАТЕРІАЛІВ ЗРОБЛЕНІ
Залежно від вартості та розміру сепаратори можуть бути як пластмасовими, так і зроблені повністю з нержавіючої сталі. Деякі моделі випускають комбінованими. Основа зроблена з металу, а чаша для молока із пластику.
ЕЛЕКТРИЧНИЙ ПРИВІД
У господарствах, де часто переробляють молоко, не обійтись без електричного сепаратора. Під час роботи пристрою можна займатись сторонніми справами. Ціна на них формується в залежності від матеріалів, що застосовуються, країни виготовлення. Чим більше металу, тим нижчим є ризик його пошкодження від випадкового падіння, удару, краще відводиться тепло від мотора.
РУЧНИЙ ПРИВІД
Для ручних сепараторів не потрібно електромережі. Їм можна користуватися за будь-яких умов. Достатньо обертати спеціальну ручку, яка через редуктор передасть оберти барабану. Вам треба зробити 50-60 обертів рукояткою за хвилину і барабан розкрутиться до 9000-10000. Продуктивність трохи нижче електричних, до 80 літрів за годину.
Серед переваг: безшумність роботи, низька ціна, легка вага, довговічність.
ЯК СЕПАРУВАТИ МОЛОКО
Після покупки за допомогою миючих засобів або мильним розчином температурою 40-50 ° С ретельно промивають весь посуд та деталі барабана. Потім промивають багатою кількістю води.
Відрегулюйте гвинтом жирність вершків. Чим вони густіші, тим менше вийде їх кількість, а більшість молока піде як відхід.
Найкраще молоко відокремлюється відразу після доїння або підігріте до 35-40 °С. Обов'язково перед цим процідіть і влийте в чашку молокоприймача. Увімкніть кнопку вимикача. Через 30-40 секунд барабан досягне робочої швидкості обертання. Відкрийте кран у чаші, щоб його загострений край ручки поєднався із засічкою на кромці молокоприймача.
У підставлену тару почнуть поступово витікати вершки і сироватка.
Після закінчення роботи поверніть ручку у положення закрито. Відставте ємності з одержаними продуктами убік. Тепер треба промити сепаратор. Для цього влийте в нього 3 літри теплої води і пропустіть її через пристрій. Далі сепаратор повністю розбирають, промивають під краном всі вузли жирної плівки.
- Популярные категории:
- автоклав для тушонки
- доїльний апарат
- запчастини на мотоблок
- інкубатор для яєць
- коптильня
-
⚪ Як працює сепаратор для молока?